Diler się spóźnia z samochodem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucasrally
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 251

AdamB, wiem Adasiu , ale w tej sytuacji to zostaja marki z poza pierwszej 10 , nie pisałem tego ale dealer nie ma wpływu na ruchy fabryki, a nie Skody problem ze Vw nie dostarczał komisji na silniki Tsi

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

AdamB, Tak jak napisał lucasrally, na to auto już czeka kilku następnych klientów, co do walki o zadość uczynienie to bez żadnych sentymentów bym walczył, jak nie dadzą to zrobić im konkretną reklamę.

Niech wiedzą, że nie są bezkarni :diabelski_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8029
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

AdamB, wiem Adasiu , ale w tej sytuacji to zostaja marki z poza pierwszej 10 , nie pisałem tego ale dealer nie ma wpływu na ruchy fabryki, a nie Skody problem ze Vw nie dostarczał komisji na silniki Tsi
        Łukasz ale masz podgląd czy auto wchodzi do produkcji i kiedy zjeżdża z linii produkcyjnej. Znając Cię nie sądzę abyś podpisał umowę z klientem i powiedział mu że auto będzie za dwa miesiące wiedząc że faktycznie będzie za cztery.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• krzycho*
          Ambiente
          • 2009
          • 201

Ja też mam do odbioru, tyle że wziąłem to co było na placu, ale na gaz mam czekać do połowy grudnia i mam dylemat czy brać czy czekać aż do grudnia?
          AdamB; z tą inną marką to myślę że nie jest tak, jak ktoś chce grubszą to nie weźmie cienkiej :wink: .

Komentarz

• Leniwiec
            Rider
            • 2009
            • 624
            • Octavia IV (NX3)
            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Jak dla mnie to wszystko zależy od tego, jaką wersję zamówiłeś i jaką dostałeś cenę.
            Jeśli popularną (i nie chodzi mi tylko o silnik, ale i dodatki), to Cię pewnie oleją i za wiele nie uzyskasz. Jeśli jednak jakąś wypaśną z dodatkami specjalnie pod Ciebie, to dealer jej tak szybko nie sprzeda komuś z ulicy. A wtedy wg mnie spokojnie możesz więcej uzyskać, ale to zagranie vabank.

Inna sprawa, ale to tylko moje zdanie, że skoro miałeś O2 do odbioru na koniec sierpnia czyli zamawiałeś pewnie koniec czerwca początek lipca (te terminy pokrywają się z moimi), to coś czuje że sprzedał Twoja Octe komuś innemu a Tobie zamówił kolejną. Ale to tylko moje zdanie :diabelski_usmiech
            Pozdro

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8029
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez krzycho*
              AdamB; z tą inną marką to myślę że nie jest tak, jak ktoś chce grubszą to nie weźmie cienkiej :wink: .
              Tu się z tobą nie zgodzę. Jak swoja odbierałem, to mogłem sobie kupić Focusa II Gold X 1.8TDCI 125KM i cieszyć się nim równie jak OII Ambiente. Na szczęście Danielcio ma zawsze asa w rękawie.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Andrev3
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 6116

Łukasz ja doskonale wiem jakie są realia z dostawami samochodów, ale jezeli klient wie że ma mieć samochód za dwa miesiące bo sprzedawca tak powiedział, to dam sobie rękę odciąć że wiedział że samochód się może spóźnić (przerwa wakacyjna). Do tego powinien informować klienta na bierząco o tym fakcie. A gifta zawsze da się wynegocjować.
                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Dig Dug
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1306
                  • Seat

Skoro tak mówicie o dielerach, zniżkach i giftach, to ile % obnizki w cenie mozna uznać za realną ??
                  Np auto kosztuje 62 tys + lakier + radio= ok 66 000 minus ostatnie 6500 zł odgórnej znizki i mamy 59 500 zł.

Ile % od tej sumy mozna liczyć ?? 5 %, 7% ?? może mniej ??

Nie odsyłajcie mnie do forumowych dielerów, chciałbym wiedzieć normalne wartości.
                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• lucasrally
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 251

Andrev3, ja to wiem i Ty to wiesz , ale wiesz jak wyglada teraz sytuacja, mozna sie szarpac ale tylko co zyskamy.... Pozatym wiesz jak wyglada umowa zamówienia ogólnopolska z Autostacji... Klient zawsze moze powiedziecdz dziekuje, dealer tez...

A pozatym to nie wina przerwy tylko oficjalnej informacji z Mlada, ze poprostu wstrzymuja na 2 miesiace dostawy silników i róbcie co chcecie, a o tm fakcie mógł ten handlowiec niewiedziec , poza tym jak trzeba pomoc , to moge cos w TSI wykopac spod lady .... namiary znacie...

[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 14:13 ]
                    Dig Dug, parametry % masz dokładne nie musisz sprawdzac.... :wink:

Komentarz

• baca10
                      RS
                      • 2009
                      • 6225

granacik, ja tez mialam podobny problem,i ostro walczylam o jakiekolwieg gratyfikacje,dzwonilam co dziennie, i nieraz przyjezdzalam osobiscie i wywalczylam: dywaniki,dywanik do bagaznika,listwy progowe,rabat na akcesoria ktore domowilam(bardzo korzystny),a ze auto mialo byc w dniu urodzin meza do odbioru a nie bylo to dolozyli skorzana galke zmiany biegow,wiec jestem zadowolana z dodatkow,rabatow,tylko te nerwy mnie wykonczyly :szeroki_usmiech

Komentarz

• granacik
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 249

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, zobaczymy co się uda wytargować. Z tego co wiem największy problem jest z kombi, z liftbackiem podobno nie byłoby takiego problemu.

Zgadzam się niestety ze stwierdzeniem, że na moje auto od ręki znajdą się chętni, co najwyżej w ciągu kliku, kilkunastu dni bo zamówiłem 1.8 TSI

lucasrally, wiesz może kiedy mogą zacząć się jakieś promocje w Skodzie?

Komentarz

• lucasrally
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 251

granacik, juz sa , fakt od 6 dni w Skodzie jest wiekszy upust na silniki benzynowe tzn 6.500,- popros dealera ze skoro czekasz juz tyle niez ci uwzgledni w/w fakt w Twoim autku... :wink: trzymaj sie

[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 18:39 ]
                          baca10, no to gratki z wdzieku i daru przekonywania.... swoja droga ja chyba tez bym sie tak zachował gdyby do mnie co 2 dni klientka robiła telefony a co 3 dni odwiedzała salon ... :P pozdrawiam

Komentarz

• baca10
                            RS
                            • 2009
                            • 6225

lucasrally, wkoncu mi maz kupil niestety jemu pijak wjechal w bok auta i auto nadaje sie do kasacji,ma zamiar kupic OII FL Scouta, jak sie sprawa skonczy i dostanie odszkodowanie,jak co do sie do ciebie zglosimy i zobaczymy co zaproponujesz
                            :diabelski_usmiech

Komentarz

• Marx
                              Elegance
                              • 2009
                              • 865

czy na O1 tez sa jakies wieksze rabaty juz?

Komentarz

• danielcio
                                Drive
                                • 2007
                                • 84
                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Marx
                                czy na O1 tez sa jakies wieksze rabaty juz?
                                Niestety na O1 nie ma większych rabatów

[ Dodano: Czw 15 Paź, 09 08:59 ]
                                Zamieszczone przez baca10
                                ma zamiar kupic OII FL Scouta, jak sie sprawa skonczy i dostanie odszkodowanie,jak co do sie do ciebie zglosimy i zobaczymy co zaproponujesz
                                Do mnie też się zgłoś
                                DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
                                INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
                                [email protected]

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Przy tych rabatach na OII to zakup OI wydaje sie byc strzalem w kolano albo trzeba miec sentyment do tego auta. Trzeba brac pod uwage co bedzie z takim autem za 5 lat. OI bedzie juz pelnoletnia, a OII bedzie miala juz albo dopiero 10 lat w tym 6 po lifcie No chyba ze LLPG musi byc w aucie, ale ten 1.4TSI nie pali duzo, a LPG za rok dwa do TSI tez bedzie mozna zalozyc
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• lucasrally
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 251

Maicroft, zgadzam sie z przed mówca , OI od 2010 ma wypasc z koszyka ofertowego dla tego podnosze o rozsadek przy zakupie Toura....
                                    baca10, zapraszam damy rade.... :wink:

Komentarz

• Marx
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 865

ciekawe czy na "do widzenia" Tour bedzie jakis atrakcyjniejszy cenowo

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Jak tak bedziesz czekal, to mozesz poczekac.

Jak konczyly sie Astry to sprzedawali jak lecialo, bo i tak w koncu poszly.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• mobil
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 139

Rozumiem że opóźnienia dotyczą silników TDI. Ciekawe co jest przyczyną.
                                          http://emmu.pl
                                          ----------------------------------------------------------
                                          W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• kecaj
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1511
                                            • Superb II (3T4)

granacik, poproś swojego dealera o numer komisyjny Twojego auta. Nie chodzi mi o numer zamówienia z Twojej umowy a 6 znakowy numer pod którym widnieje Twój samochód w systemie produkcyjnym. O ten numer musisz poprosić Dealera - badź twardy jak nie będzie chciał udzielić Tobie informacji.
                                            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• megon
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 303

U mnie też poślizg z autem z 42 tygodnia na 45 tydzień

Komentarz

• mobil
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 139

Poślizg z TDI, na razie 1 dzień miał być w 42 tyg będzie na dniach. Niby jest już wyprodukowany. Mam nadzieję, że dojedzie cały w tym tygodniu.
                                                http://emmu.pl
                                                ----------------------------------------------------------
                                                W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

Pracuję...